Nyheder » 23. november 2023

Strømafbrydelse i Nakskov

Elpærer

I går, onsdag den 22. november 2023, skete der en større strømafbrydelse på Nakskov Elnets 10kV forsyningsnet. Dette resulterede i, at store dele af det nordvestlige Nakskov var uden strøm i en betydelig del af aftenen.

Der opstod to 10 kV-kabelfejl – en mellem 10 kV-stationen ved Bregnevej og Brückersvej samt en mellem Liljevej og Fayesvej. En del af området fik genetableret strømforsyningen efter omkring 1,5 timers afbrydelse. Dog var der stadig områder omkring Solsikkevej, Brückersvej, Bregnevej og Svingelsvej uden strøm frem til omkring kl. 21.30.

For at sikre forsyning til visse områder blev der etableret et nødelværk i form af en mobil generator på 400 KVA, der forsyner direkte ind til vores transformerstation på Liljevej. Dette kan medføre en vis grad af støj fra generator drift i det nærliggende område, hvilket vi selvfølgelig beklager.

Vi er i gang med at lokalisere de to kabelfejl så fejlene kan udbedres hurtigst muligt. Vi forstår, at dette kan være generende, derfor sætter vi pris på jeres tålmodighed og forståelse.