Din varme

Lolland Varme leverer 100 % CO2 neutral fjernvarme til private husstande og virksomheder i Nakskov, Søllested samt i Bandholm, Reersnæs, Nørreballe, Østofte og Stokkemarke (kaldet Midtlolland).

FORSYNINGSOMRÅDE

OmrådeAntal kunderLedningsnet
Nakskov 4.500300 km
Søllested 50040 km
Bandholm, Reersnæs, Nørreballe, Østofte og Stokkemarke 52535 km

Alle tal er cirkatal.

Fjernvarmen i Nakskov kommer fra flisværket på Savnsøvej og halmværket på Drammenvej.

Fjernvarmen i Søllested kommer fra halmværket og solfangeranlægget på Jernbanegade.

På Midtlolland leveres fjernvarmen fra REFA’s kraftvarmeværk i Sakskøbing via Maribo Varmeværk.

I Nakskov producerer Lolland Varme ca. 135.000 MWh årligt. Til den produktion bruges ca. 14.000 tons flis og op mod 60.000 bigballer.
I Søllested produceres ca. 9.800 MWh årligt af ca. 6.000 bigballer og 2.780 MWh fra solfangeranlægget.

Fjernvarmemålere

Lolland Varme har ca. 5.500 fjernvarmemålere, hvor de 4.500 er opsat i Nakskov, 500 opsat i Søllested, og de resterende 500 er opsat på Midtlolland (Bandholm, Reersnæs, Østofte, Nørreballe og Stokkemarke). Af disse målere er ca. 3.100 elektroniske fjernvarmemålere. Over en årrække bliver de resterende målere ligeledes skiftet til elektroniske fjernvarmemålere.

OBS! Sluk ikke for dine sikringsgrupper og dit HPFI-relæ

Da den elektroniske fjernvarmemåler er tilsluttet 230V (lysnettet), opfordrer vi dig til, at du ikke afbryder for strømmen på dine sikringsgrupper eller på dit HPFI-relæ, hvis du f.eks. er bortrejst.

De dage (fejldage), hvor fjernvarmemåleren ikke er tilsluttet 230V, vil du komme til at betale for et beregnet forbrug. Dette forbrug vil blive beregnet ud fra DMI’s graddage.

Lader du konstant fjernvarmemåleren være tilsluttet 230V, vil du kun komme til at betale for det faktiske forbrug.

Kontrol af fjernvarmemåler

Der udtages løbende fjernvarmemålere til stikprøvekontrol. Stikprøvekontrollen foretages i henhold til Erhvervs- og Vækstministeriets vejledning om kontrolsystem for målere i drift og foretages på Lolland Varmes regning.

Er du selv usikker på, om din fjernvarmemåler måler korrekt, er det muligt at anmode om, at fjernvarmemåleren indsendes til kontrol.

Du skal i den forbindelse udfylde blanketten nedenfor, hvor du også finder yderligere information omkring afholdelse af udgifter til kontrollen.